Horski pevači, omladinci, iz Zrenjanina su na poziv  Srpske horske asocijacije (SHA) učestvovali prošlog vikenda na 3. Omladinskom horskom festivalu koji se održavao u Novom Sadu. Zbog trenutne epidemiološke situacije i postojećih preporuka festival je bio koncipiran kao horska radionica sa smanjenim brojem učesnika, te je naš grad predstavljalo 14 pevača.

U horskoj radionici učestvovali su omladinci, pevači iz Negotina, Aleksinca, Zrenjanina, Novog Sada i Sremske Mitrovice, a sa njima su radili dirigenti Tamara Petijević (NS), Ružica Rajković (NG), Ana Kovačić ( NS), Maja Drinčić (NS) Milja Milovanović (AL), Jovanka Ivanić (SM) i Zorica Kozlovački (ZR). Festival je završen koncertom na kojem je izvedeno desetak kompozicija koje su pevači obrađivali na zajedničkim probama u akustičnom prostoru novosadske Sinagoge. Koncert, koji je održan bez prisustva publike, je snimljen u okviru manifestacije “Noć hramova” koju je organizovala Color Media Comunications.

“Zbog trenutne situacije, horska radionica 3. Omladinskog horskog festivala je održana uz sve mere predostrožnosti ali je ipak održana što je samo po sebi najveći uspeh. Zrenjaninski omladinci su svojim trudom i zalaganjem dostojno reprezentovali “grad horova”. Izvodjenjem Betovenove “Ode radosti” sa gudačkim orkestrom MŠ “Isidor Bajić” obeležili smo i veliku godišnjicu 250 godina od rođenja velikog kompozitora. Ovaj festival poslužiće kao osnova za osnivanje Nacionalnog omladinskog hora koji se planira za sledeću godinu u organizaciji Srpske horske asocijacije. Zahvaljujemo se Gradu Zrenjaninu koji nas je podržao u ovom projektu” izjavila je dirigent, Zorica Kozlovački.

https://www.youtube.com/watch?v=thnB4Xqu9eU&feature=share&fbclid=IwAR2Ss4IRP-eHtlFjS0UAetaCx3u7nsy4_VSlneqRuVm4WcPkAYqFU_078Kw