Sport- Reprezentaciji Srbije prija Zrenjanin i „Kristalna“ dvorana, jer su ostvarili još jednu pobedu, ovoga puta protiv reprezentacije Grčke rezultatom 31-21 (15-12) u zaostaloj  utakmici 1.kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Selektor reprezentacije Toni Đerona govorio je posle pobede nad Grčkom 31:21:

– Bilo je teže psihički nego fizički posle velikog napora i uspeha protiv Francuske. Grke respektujemo, pokazali su timski duh, pokaali su da su borci i da teraju protivnike da izvuku najviše iz sebe. U prvom poluvremenu napravili smo više grešaka nego u dve utakmice sa Francuzima. U 15 minuta drugog poluvremena smo uradili puno, odigrali dobru odbranu onako kako želimo i ona je bila ključ. To nam je omogućilo da napravimo razliku i postignemo lake golove. Imamo pet bodova posle tri utakmice. Vraćamo se u svoje klubove, a na narednoj akciji ćemo pokušati da još više unapredimo neke segmente u našoj igri.

Lazar Kukić:

– Drago mi je da nižemo pobede u Zrenjaninu. U prvom poluvremenu smo imali određenih padova, izgubili par lopti, ali smo se zato na startu drugog stabilizovali i zasluženo rešili utakmicu u svoju korist. Završili smo utakmicu kako smo se dogovorili. Malo smo i ispražnjeni posle utakmica sa Francuskoj, ali smo pokazali da smo prava grupa. Čestitao bih momcima na dve nedelje fantastičnog rada i posvećenosti.

Selektor reprezentacije Grčke, Jianis Arvinitis:

– Čestitam reprezentaciji Srbije. U prvom delu smo se trudili da ostanemo blizu, dobro smo trčali i imali neke šanse da još više smanjimo razliku. Ovo je bio naš prvi meč posle godinu dana i bilo je teško. U drugom poluvremenu smo izgubili koncentraciju, loše odigrali u napadu i Srbija je to kaznila lakim golovima.

Srednji bek Haralampos Maljios:

– Prva utakmica posle godinu dana, nismo imali levorukog igrača, nismo imali stabilnost. U drugom poluvremenu je nedostajalo opcija u napadu. Sigurno je da možemo bolje. Srbija igra odličan rukomet na početku rada sa novim selektorom. U timu ima igrača svetske klase poput oba golmana, Marsenića, Kukića. Bila je ovo dobra lekcija za nas.

Tekst i foto: rss.org.rs