Zrenjanin- Danas je u Gradskoj kući gradonačelnik Zrenjanina Simo salapura upriličio prijem za Jovanu Arsić, reprezentativku Srbije u veslanju koja je nedavno izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a tokom prvomajskih praznika je u Zagrebu osvojila bronzanu medalju na prvoj regati Svetskog kupa, u disciplini skul.

Na ostavrenom uspehu Jovani su čestitali i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, njen prvi trener u Zrenjaninu Veselin Vučićević i predsednik VK “Zreneks” Vladimir Milošev. Prijemu je prisustvovao i trener Jovane Arsić i predsednik Upravnog odbora Veslačkog saveza Srbije Dušan Kovačević.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura čestitao je Jovani i njenom stručnom timu na uspehu i rekao da Jovana ne zaboravlja svoj grad u kom je načinila prve sportske korake.

„Nama je to podstrek da nastavljamo da razvijamo i obezbeđujemo bolje uslove za bavljenje sportom. Veliki je pred nama izazov i kada je veslački sport u pitanju, jer imamo u Zrenjaninu veslača veka u našoj zemlji, Milorada Stanulova, a sada i Jovanu, koja je prva osvojila medalju na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji i druga, koja je obezbedila olimpijsku normu, posle dugo godina. Sve su to znaci da se veslanje u Zrenjaninu može vratiti na staze stare slave i mi, kao Gradska uprava, i veslački klubovi iz grada, imamo ozbiljan zadatak da u narednom periodu i promovišemo, ali i unapredimo veslanje“, rekao  je gradonačelnik i najavio posebnu pomoć za učesnike Olimpijskih igara iz našeg grada.

– Grad će pružiti i dodatnu motivaciju takvim sportistima i pred Olimpijske igre biće raspisan poseban konkurs na osnovu kog će Zrenjanin, kao grad sporta, podržati njihov nastup u Tokiju. Oni će, naravno, u Japanu predstavljati svoju zemlju, ali i grad Zrenjanin, u kom su rođeni ili za čije klubove nastupaju – naglasio je gradonačelnik.

 

Gradonačelnik je Jovani uručio sportski pasoš Zrenjanina – Evropskog grada sporta.

Jovana Arsić je rođena u Zrenjaninu, počela je veslanjem da se bavi u Veslačkom klubu “Zreneks”, gde je zabeležila i prve uspehe, a sada je članica beogradske “Crvene zvezde”. Očekuje mnogo od nastupa na Olimpijskim igrama, do kojih ima još dva ipo meseca priprema.

„Nadam se da ću biti maksimalno spremna za svaku trku i cilj mi je da izveslam najbolje što mogu, a sve to će doprineti što boljem rezultatu. Uvek idem na medalju, a da li sam spremna za nju, videćemo na Olimpijskim igrama. Sada mi je najbitnije da se dobro pripremim za to takmičenje i da se fokusiram na treninge, koji će verovatno biti naporni, baš kao što je i veslanje lep i naporan sport – rekla je Jovana.