Zrenjanin- Tokom vikenda, 21. i 22. avgusta, na sportskom aerodromu “Ečka” pored Zrenjanina održano je 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije. Organizatori takmičenja bili su Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub “Zrenjanin”, a kompanija „Gomex“ je imala čast da svojom podrškom i prisustvom uveliča ovo prvenstvo.

.

Najbolji padobranci iz Srbije i regiona takmičili su se u disciplini skokovi na cilj (u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji). U nadmetanju je učestvovalo 40 takmičara iz 7 padobranskih ekipa među kojima su: Aeroklub “Zrenjanin”, tim MUP-a Srbije “Delta”, Padobranski klub “Arhistratig” iz Beograda, Aeroklub “Špiro Mugoša” iz Podgorice, Vazduhoplovni klub “Skydive” iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije “Nebeske vidre” i Aeroklub “Naša Krila” iz Paraćina.

Sa visine od 1.000 metara padobranci su skakali iz helikoptera i vršili doskok na senzor prečnika samo 34 centimetara, sa strogim centrom prečnika od samo 2 centimetra. U nedelju je održana svečana ceremonija zatvaranja takmičenja, kao i dodela nagrada i sportskih priznanja takmičarima.

Mnogobrojni posetioci na aerodromu Ečka imali su priliku da uživaju gledajući pravi spektakl na nebu.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva za realizaciju projekta „Klikom do zrenjaninskih vesti.“