Zrenjanin – U toku su radovi na sanaciji košarkaškog terena u zrenjaninskom naselju “Bagljaš”, koji se realizuju u okviru saradnje Grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Projekat koji je Pokrajina finansirala u iznosu od 2 miliona dinara podrazumeva sanaciju terena na otvorenom, montažu nove funkcionalne podloge po FIBA standardima, postavljanje novih konstrukcija i košarkaških tabli, nabavku i postavljanje klupa za rezervne igrače, obeležavanje terena i druge aktivnosti, kako bi se teren osposobio ne samo za svakodnevnu upotrebu, već i za odigravanje utakmica u letnjem periodu.

– Pokrajina je i ovoga puta prepoznala napore Grada Zrenjanina, “Evropskog grada sporta”, da sportsku politiku, koja nam je i donela ovo priznanje, delom usmeri i ka uređenju sportskih terena u gradu i naseljenim mestima, jer se upravo na tim terenima okuplja najviše dece i stvaraju budući asovi. Košarkaški tereni u najvećem gradskom naselju to najbolje dokazuju, na njima se uvek traži i “mesto više” za basket i u interesu nam je da oni budu i kvalitetno opremljeni i sigurni – prokomentarisao je aktivnosti na sanaciji terena na Bagljašu gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Nakon što je ukazivano na loše stanje podloge košarkaškog terena koji je od velikog značaja za ovo veliko gradsko naselje i koji koriste brojni njegovi mlađi stanovnici, Grad Zrenjanin konkurisao je za sredstva u oblasti finansiranja projekata izgradnje, opremanja i održavanja sportskih objekata u AP Vojvodini Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, za tekuću godinu, što je i rezultiralo dobijenim iznosom. Grad je takođe uložio sopstvena sredstva u iznosu od 200.000 dinara, tako da je ukupna vrednost ove investicije 2,2 miliona dinara. Ugovorom s izvođačem radova definisano je da se svi planirani radovi završe do sredine oktobra.