Zrenjanin- Unapređenje vodosnabdevanja i razvoj vodovodne mreže prioritetni su zadaci grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“, zaključeno je na sastanku gradonačelnika Sime Salapure sa Nadozrnim odborom „Vodovoda“.  Na sastanku su prezentovane i činjenice o raskidu ugovora sa Fabrikom vode.

Predsednik NO JKP „Vodovod i kanalizacija“ predočio je da je ugovor rasiknut jer investitor nije ispunio ugovorom i sporazumom preuzete obaveze. Odnosno da nije uspeo da prečisti vodu, niti da obezbedi dovoljne količine za snabdevanje svih korisnika.
On je istako da grad i „Vodovod“ neće trpeti nikakve finansijske posledice, jer je ugovor raskinut krivicom investitora, što je bilo precizirano kako osnovnim ugovorom, tako i sporazumom iz januara ove godine.

Gradonačelnik Salapura istakao je da nikog u Zrenjaninu ne raduje činjenica što građani uprkos godinama čekanja i dalje nemaju pijaću vodu, ali da je dobro što je došlo do raskida ugovora, jer to gradu omogućava da se pokrene sa mrtve tačke i traži novo rešenje, koje će omogućiti da iz česama Zrenjaninaca poteče čista i zdrava voda.

– O značaju pitanja pijaće vode za Zrenjanin dovoljno govori činjenica da će direktno Vlada Srbije uzeti učešće u rešavanje ovog pitanja. Očekujemo da će Vlada, kao što nam je pomogla da otvorimo hiljade radnih mesta i obezbedimo egzistenciju Zrenjanicima, pomoći i da ostvarimo životni san celog Zrenjanina da dobijemo čistu i zdravu pijaću vodu – rekao je Salapura.

On je naglasio da Zrenjanin nastavlja svoj privredni rast, i da je u toku opremanje nove industrijske zone, koja će, pored dolaska Ling Longa, koji investira milijardu dolara, i obezbeđuje posao za 1.200 ljudi, omogućiti doalazak novih investitora, i otvarnje novih radnih mesta. On ističe da svaka industrijska zona, a Zrenjanin ih ima četiri, zahteva infrastrukturno opremanje, priključicima za struju, vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Bez infrastrukturno opremljenih industrijskih zona nema investicija. Nema radnih mesta. A Zrenjanin je u prethodnih devet godina uspeo da obezbedi posao za 10.000 ljudi.

– Naš cilj je da uz podršku presednika Srbije Aleksandra Vučića, i Vlade Srbije, nastavimo da se privredno razvijamo i da obezbedimo posao za sve građane Zrenjanina. Nova radna mesta obezbediće značajan priliv novca i uvećanje našeg budžeta. To će nam omogućiti da još više novca investiramo u razvoj infrastrukure, naročito u prigradskim naseljima, a fokus će nam biti i na pošumljavanju i upravljanju otpadom. Posebno je važno što ćemo dobiti centralni prečistač otpadnih voda i time obezbediti čistu životnu sredinu za naše građane – rekao je Salapura.