Zrenjanin- Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ početkom ove nedelje kosili su  zelene površine u naselju Bagljaš, Železničkom parku, Lenjinovoj, Baranjskoj i Banatskoj ulici, uređivali su dečija igrališta u Carinskoj i Bagremovoj ulici i  na Bagljašu, bili su angažovani na uređivanju  pešačke staze u Mužlji (od ul. 9. maja do Bartok Bele), orezivanju rastinja i granja na stablima u okviru svih škola i vrtića, a uredili su i površinu  u ul. Dostojevskog.

„Do kraja nedelje u planu je završetak radova na košenju zelenih površina u naseljima Brigadira Ristića i Duvanika, u Dunavskoj ulici i na drugim planiranim lokacijama itd. Ovim putem, obaveštavamo građane da  jesenja akcija iznošenja kabastog otpada, počinje u petak 01.10.2021. godine i trajaće do nedelje 31.10.2021. godine“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

 

Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama na teritoriji grada i sprovodi se tako što će u svakoj mesnoj zajednici po dva dana, biti locirani kontejneri zapremine 5 m3 i prazniće se svakodnevno.

 

Primarni cilj akcije, jeste da se građani oslobode kabastog otpada (stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut…), da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i dr. Sekundarni cilj akcije, jeste da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

O lokacijama i rasporedu kontejnera tokom akcije, građani će biti blagovremeno obavešteni.

 

Odlaganje kabastog otpada besplatno je za fizička lica, ukoliko otpad dovezu sopstvenim prevozom. Sve dodatne informacije građani mogu da dobiju putem telefona 064/811-68-64.

„Ukoliko građani imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti „Čistoći“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine 5 m3, a sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća“, istakla je Danijela Tančić.