„Književni kuvar ili jestiva književnost“ Vojislava Despotova – nova knjiga u izdanju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“

 

Zrenjanin- U izdanju zrenjaninske biblioteke upravo je objavljena knjiga „Književni kuvar ili jestiva književnost“ Vojislava Despotova.
Nakon objavljivanja Izabranih dela Vojislava Despotova, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ nastavlja s objavljivanjem dela jednog od najvažnijih autora takozvane Vojvođanske avangarde. Književni kuvar ili jestiva književnost je knjiga koju je Vojislav Despotov pripremao objavljujući kuvarske odlomke iz svojih mnogobrojnih lektira. Nešto od tih „recepata“ izašlo je u Nezavisnom tokom 1997. godine, a deo se sada prvi put objavljuje zahvaljujući porodici Despotov. U knjizi se tako mogu naći i recepti iz dela Kurta Vonegata, Šarla Bodlera, Biblije, Milorada Pavića i mnogih drugih. Premda deluju neverovatno, recepti su praktični, duhoviti, praćeni odgovarajućim citatom iz književnog dela. Ne treba ni napominjati da bi ih valjalo i isprobati. Ovaj neobični kuvar ilustrovala je dizajnerka Nela Tatalović, a recenziju je maestralno i u svom duhu ispisao Dušan Pop Đurđev. 

U knjižari zrenjaninske biblioiteke, Klubu knjige, tokom novembra knjigu je moguće kupiti po promotivnoj ceni.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap