Zrenjanin- Kineska kompanija Linglong u želji da doprinese Zrenjaninu, kao gradu sporta, podržala je usavršavanje  veština osamanest  mladih fudbalera iz šest klubova našeg grada obezbedivši im učešće na  zimskom kampu „Igraj za Srbiju“ koje organizuje Fudbalski savez Srbije.

Tim povodom danas je u Kongresnoj sali hotela Vojvodina organizovana dodela vaučera za osamnaestoro mladih fudbalera  kojoj su prisustvovali menadžerka kompanije Linglong Sofi Li, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura,  predstavnik zimskog kampa  Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Grada Zrenjanina Saša Santovac  i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković.

 

„Linglong, kao društveno odgovorna kompanija, želi da doprinese gradu sporta i podrži usavršavanje fudbalskih veština mladih talenata. Zato smo odlučili da osamnaestoro dece iz šest fudbalskih klubova  pošaljemo na zimske pripreme koje organizuje Fudbalski savez Srbije. Ovo vidimo kao odličnu priliku za dalji razvoj karijere mladih igradača i iskustvo koje će pamtiti“, rekla je menadžerka projekta Sofi  Li.

 

Predstavnik zimskog kampa  Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Karadžić se zahvalio kompaniji Linglong na ukazanom poverenju i istakao veliki značaj kampa za mlade fudbalere.

 

„Kamp FSS „Igraj za Srbiju“ namenjen je deci iz Srbije i inostranstva, uzrasta od 8 do 17 godina, koja aktivno treniraju fudbal. Program kampa traje sedam dana i u potpunosti se sprovodi u okviru Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Učesnici kampa dobijaju priliku da iskuse uslove u kojima borave seniorski i omladinski reprezentativci Srbije, da unaprede svoj kvalitet igre, kao i da se dokažu pred najkvalitetnijim fudbalskim stručnjacima u Srbiji“, istakao je Aleksandar Karadžić.

„Danas su sa nama prisutni i važni saradnici predsednik Fudbalskog saveza Grada Zrenjanina Saša Santovac koji je uneo novu energiju u našu fudbalsku organizaciju, a zjedno sa ovakvom podrškom koju imamo od strane kompanije Linglong vaša fudbalska budućnost u našem gradu biće još bolja. Sa nama je i sekretarka  krovne sportske  organizacije u našem gradu Vukosava Đapić Atanacković  i svi mi zajedno pokušavamo da poboljšamo uslove za bavljenjem  sporta u Zrenjaninu. Iza nas je 2021. godina koja je po mnogo čemu bila specifična i značajna,  Zrenjanin je jedini grad u Srbiji koji je poneo titulu Evropski grad sporta. Epidemija korona virusa omela nas je da realizujemo sve naše aktivnosti, ali ono što je bitno za nas da  će Gradski stadion zasijati u novom ruhu, tako da ćemo dobiti renovirani fudbalski teren i mesto gde ćete vi, nadam se, svoju budućnost provesti tamo“, rekao je gradonačelnik Zrenjaniina Simo Salapura.