Zrenjanin- Kompanija „Linglong“ donirala je 70 sadnica koje su danas zasađene oko gradskog jezera. Ozelenjavanju prostora oko jezera prisustvovali su Džao Hongtao, senior direktor kompanije „Linglong“,  Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina sa saradnicima.

 

„Kompanija Linglong je u Zrenjanin stigla pre pre dve godine, kao i naši sugrađani, želimo da doprinosimo ovom gradu i da živimo u još lepšem Zrenjaninu. Iz tog razloga smo prošle godine organizovali prvu akciju sadnje, kada su naši radnici uz pomoć JKP „Čistoća i zelenilo“ posadili, u Banatskoj ulici, 80 sadnica. Kompanija „Linglong“ brine o lokalnoj zajednici u kojoj posluje, u ovoj godini u planu su mnoge aktivnosti, a godinu počinjemo ozelenjavanjem jednog od najlepših delova Zrenjanina. Ovo je grad u kojem ne samo da poslujemo, nego i živimo, i kao što Zrenjaninci vole da provode vreme pored jezera, tako i mi volimo, i od danas ćemo imati još veću želju da ga posećujemo“, rekao je Džao Hongtao, senior direktor kompanije „Linglong“  i najavio da će kompanija nastaviti sa sličnim aktivnostima.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura podsetio je da je prošle godine na jesen započeta akcija ozelenjavanja u okviru projekta MInistarstva za zaštitu životne sredine  uz učešće Grada Zrenjanina čija su ukupna sredstsva bila  oko 20 miliona dinara.

„Prošle jeseni smo započeli ozelenjavanje u parku na Putnikovu, na Bulevaru Veljka Vlahovića i kod tržnog centra BIG. Posebno smo ponosni što država i AP Vojvodina pomažu i daju podršku ovakvim akcijama, ali i društveno odgovorne kompanije kao što  je Linglong“, rekao je Simo Salapura i istakao  da  ovo nije jedina akcija koju će Grad Zrenjanin imati sa kompanijom Linglong i da je ova akcija stvaranje temelja za dugoročnu  saradnju kada je upitanju ozelenjavanje, ali i obogaćivanje sadržaja i podrška lokalnoj zajednici.

Kompanija „Linglong“ akciju ozelenjavanja  realizuje u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.