Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u utorak, 22. februara, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu od 9 do 12 časova u prostorijama Mesne zajednice na Bagljašu. 

Takođe, ovom prilikom će za sve zainteresovane biti omogućeno pristupanje u Registar davalaca kostne srži. Za mališane obolele od leukemije ili rođene sa teškim bolestima krvi često je jedini spas transplantacija kostne srži od zdravog davaoca. Više informacija o važnosti Registra možete pronaći u brošuri.

U Srbiji od 100 ljudi koji mogu dati krv to učini 3. Takođe, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Tokom lečenja često moraju da primaju transfuzije i to je ono što im spasi život. Usled epidemije vriusa korona i brojnih problema situacija sa zalihama krvi u našoj zemlji je veoma nepovoljna.

Deci oboleloj od malignih bolesti u toku lečenja često trebaju transfuzije krvi. Kada se to desi roditelji su, u već veoma teškoj situaciji, prinuđeni da se snalaze sami.

Ukoliko želite da donacijom podržite Misiju udruženja i veliki projekat nove NURDOR Roditeljske kuće u Beogradu, uplatu možete izvršiti na račun udruženja 170-30010715000-82. Za sve dodatne informacije o projektu i dogovore oko razmenene Ugovora o donaciji, najljubaznije vas molimo da nas kontaktirate na dole navedene   adrese   i   brojeve   telefona.   Za   sva   pitanja    i    informacije    možete    nam    pisati    na    e- mail office@nurdor.org ili nas pozvati telefonom: 011/2681555 I 011/2681554.