Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda, sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 1.000,00 dinara.

Saobraćajna nezgoda dogodila se zbog neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 267 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 22 vozača, od toga, 7 vozača – ostala isključenja, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 6 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 1 vozač zbog upravljanja voziolom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.