Povodom Međunarodnog dana žena, Sekcija za žensko preduzetništvo pri Uniji poslodavaca Srbije –  poslodavci Zrenjanina dodelila je priznanje “Žena za žene”.

Priznanje “Žena za žene” Sekcija tradicionalno dodeljuje istaknutim ženama u lokalnoj zajednici.

Ove godine priznanje je pripalo Angeli Gavrilović, vlasnici frizerskog salona “Norma”.

Zahvaljujući višedecenijskom preduzetničkom iskustvu Angela Gavrilović doprinosi razvoju preduzetničkog duha kod mladih i žena, učestvovanjem u različitim aktivnostima Unije poslodavaca Zrenjanina i Sekcije koja je prepoznala njen angažman. Svoje preduzetničko iskustvo nesebično deli, kako sa drugim preduzetnicama iz Sekcije, tako i sa lokalnom zajednicom u celosti, obrazložila je svoju odluku Sekcija za žensko preduzetništvo.

 

Kako su gotovo sva zanatska zanimanja u Srbiji deficitarna, Angela Gavrilović učestvovala je i u kampanji promovisanja zanatskih delatnosti kod mladih. Prednosti i mane svog zanimanja predstavila je u videu na linku:

 

Priznanje “Žena za žene” mi izuzetno znači, najviše zbog toga što dolazi od žena sa kojima sarađujem, koje uvažavam i poštujem zbog njihovih ličnih i profesionalnih kvaliteta – izjavila je ovim prilikom dobitnica priznanja.

 

Priznanje “Žena za žene” do sada je dodeljeno Etel Daruši – osnivačici cvećare “Daruši”, zatim Radoslavi Aralici – koordinatorki “Zrenjaninskog edukativnog centra”, doktorki Ljiljani Bursić i Idi Vencel – vlasnici salona venčanica “Tina”.

Sekcija za žensko preduzetništvo pri Uniji poslodavaca postoji od 2017. godine, a osim po ovom priznanju i po istoimenoj kampanji, poznata je po organizaciji Dečije pijace u Zrenjaninu. Posle pauze koju je uzrokovala pandemija, Sekcija najavljuje ponovno organizovanje ove manifestacije koja ima za cilj da podstiče preduzetništvo kod dece od najranijih dana.