Investitor u oblasti stambene izgradnje iz Zemuna, “Lake City” d.o.o. oglasio je javni uvid u prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Ulici brigadira Ristića u Zrenjaninu. U pitanju je prostor pre nadvožnjaka na Bagljašu, s leve strane idući iz pravca centra grada, koji obuhvata neizgrađeno zemljište i prvu susednu kuću.

Kako se navodi u javnom pozivu, investitor planira da na tom prostoru izgradi četiri lamele po principu poluotvorenog atrijuma, u četiri faze izgradnje, i to spratnosti Po+P+8, što će biti prve zgrade te spratnosti koje se u Zrenjaninu grade nakon tri ipo decenije (poslednje, u naselju „Ruža Šulman“, građene su u periodu 1985-1987. godine). Na osnovu prikazanog izgleda objekata i planova izgradnje, ovaj deo grada značajno će promeniti izgled i dobiti nove sadržaje, pristupne saobraćajnice, trotoare i uređene površine oko objekta. U pitanju je trenutno najveći investicioni projekat stanogradnje u Zrenjaninu.

Kompleks bi trebalo da ima 384 stambene jedinice, 8 lokala, 212 parking mesta u podrumu, s visinom objekata od 30 metara. Pristup lokalitetu planira se sa nove saobraćajnice, produžetka Ulice Žarka Zrenjanina, čime ovaj deo grada i infrastrukturno menja sliku, jer će biti uklonjeni napušteni i dotrajali objekti u Ulici Brigadira Ristića.

 

Na predmetnoj parceli ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” izvršile su konačnu sanaciju havarije na atmosferskoj kanalizacionoj mreži, čime će trajno biti rešen problem izlivanja i zadržavanja atmosferskih voda na pešačkoj stazi pored nadvožnjaka. JKP „Vodovod i kanalizacija“ je nakon zamene dela oštećene atmosferske mreže i sanacije pripadajućih šahtova, izvršilo i preventivno čišćenje kompletne atmosferske kanalizacione mreže specijalizovanim vozilom VOMA, kao i čišćenje svih kanalizacionih pumpi na potezu oko samog nadvožnjaka.

Iz tog javnog komunalnog preduzeća podsećaju da su, u sklopu rešavanja problema sa atmosferskom kanalizacijom u okolini nadvožnjaka, u novembru 2019. godine izvršeni radovi na zameni dela cevovoda atmosferske kanalizacione mreže u Brigadira Ristića, i prespajanju dela stare atmosferske mreže sa novoizgrađenom u neposrednoj blizini nadvožnjaka.