Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin podelio godišnje povelje i zahvalnice svojim članovima. 130 hiljada zdravstvenih radnika u svetu je preminulo do maja meseca 2021. godine od posledica korona virusa. Od toga blizu 20 hiljada sestara je izgubilo život radeći u najtežim uslovima sa obolelima od korona virusa. U Srbiji ta brojka je oko 60, dok je na teritoriji Srednjobanatskog okruga život izgubilo 4 medicinske sestre. SUZRS ovu godinu posvećuje medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima Srbije.

 

Srebrni znak, najznačajnije priznanje koje se dodeljuje na nivou jednog okruga iz redova zaposlenih u Domu zdravlja „Dr Boško VrebalovZrenjanin poneli su Goran Putić, glavni tehničar Službe hitne medicinske pomoći i Slađana Stanić, glavna sestra Patronažne službe. Zahvalnice su dobile medicinske sestre Jasmina Đorđević i Tatjana Pejić.

Društvo lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva svake godine dodeljuje godišnje nagrade i priznanja za prethodnu godinu članovima koji su dali doprinos profesiji i Društvu. Kandidate predlažu Podružnice, odnosno njihova predsedništva.

Godišnje nagrade se dodeljuju svega četiri za celu Vojvodinu i to su: nagrada za životno delo, nagrada za naučno istraživački rad, nagrada za doprinos narodnom zdravlju i nagrada za dugogodišnji rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Takođe, dodeljuje se po jedna nagrada najuspešnijem studentu medicine i stomatologije,kao i povelja najuspešnijoj Podružnici u protekloj godini. Posebno priznanje – spomenica dodeljuje se posthumno članovima porodica, izuzetno istaknutim članovima Društva lekara Vojvodine.

Nagradu za doprinos narodnom zdravlju za 2021. godinu, dobila je dr Jovanka Koprivica spec. urgentne medicine zaposlena u SHMP Doma zdravlja u Zrenjaninu.

Zahvalnice iz redova zaposlenih u zrenjaninskom Domu zdravlja dobili su dr Jelena Banč, doktor medicine i dr Bojana Mihajlović, lekar na specijalizaciji iz opšte medicine.

Diploma je dodeljena dr Aleksandaru Laziću, spec. opšte medicine, SHMP a plaketu dobio je Mr sci dr Zdravko Ždrale, internista, Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, Zrenjanin.

Izvor: www.dzzrenjanin.rs