Sport- Gosti iz Novih Kozaraca osvojili su Kup FSP Zrenjanin i odneli pehar iz Elemira. Izabranici trenera Milana Budisavljevića rešili su finale u finišu i kapiten Aleksandar Đurđević primio je pehar iz ruku sekretara Područja Nenada Bikića.

Osetio se umor kod domaće ekipe posle prvenstvenog derbija u Banatskom Karađorđevu, bilo je i povređenih, pa trener Vladimir Grbušić nije mogao da računa na sve igrače.

Slobodi leži teren Elemiraca, jesenas su u 11. kolu pobedili čak sa 6:0, u sezoni kad su ulazili u Srpsku ligu bilo je 2:2, a juče su poveli u 29. minutu. Posle preciznog duplog pasa, Aleksandar Stanković je, sa desne strane, poslao loptu u suprotni ugao za 1:0. Iskusni Vladimir Jankov izjednačio je u finišu prvog poluvremena. Lazar Vukoje dodao je loptu Nikoli Kozlovačkom, on je ostavio
Jankovu, čiji šut sa 12 metara, Marko Živkov nije mogao da brani.

U nastavku je Neđo Gavrilović doneo pobedu Slobodi. U 80. minutu Nemanja Vrbački je dobro prošao i na vreme odigrao Gavrilovića koji je , iskosa sa osam metara, pogodio rašlje gola domaćih. Potom su Elemirci imali prilike da dođu do realizacije. Veljko Jelača i Aleksandar Panić uputili su šuteve u ugao, ali je iskusni Živkov uspeo da ih ukroti.

 

NAFTAGAS: Galin, Kenđa, Panić, Stanković, Bjelica, Popov, Grbić, R. Dabić, Vukoje, D. Dabić, Jankov, Samardžić, Vidić, Kozlovački, Jelača i  Ratković.

SLOBODA: Živkov, Vrbački, Đurđević, Ćulibrk, Stanković, Spahić, Vučenović, Kozić, Gavrilović, Hovanec, Majkić, Šanta, Galić, Popović.

Tekst: B. Cvijetić