Foto:FB Dečja pijaca Zrenjanin

 

ZRENAJNIN- Unija poslodavaca – Sekcija za žensko preduzetništvo ponovo organizuje Dečiju pijacu koja će biti održana u subotu,  23. aprila ispred zgrade Vodotornja,  u okviru manifestacije Uskršnje jaje.

Deca na Dečijoj pijaci mogu prodavati: garderobu, udžbenike, knjige i igračke, predmete koje sami naprave. Ideja je da naučimo decu da se odvoje od stvari koje im ne trebaju više, da umesto toga da ih bace, prodaju po simboličnim cenama, da produže životni vek tim stvarima ali ujedno i da omoguće drugoj deci da kupuju robu po povlašćenim cenama. Na taj način izlazimo u susret onima koji možda ne mogu kupiti sve nove stvari, a ovaj način prodaje/kupovine je svakako zabavan za najmlađe.

Kroz Dečiju pijacu decu učimo da cene novac, da privređuju i razmišljaju o trgovini, preduzetništvu. Zanimljiv momenat u celoj priči je da učesnici Dečije pijace, prilikom registracije na samom događaju (na ime ulaznice) u obavezi su da doniraju  jedan proizvod za zajedničku tezgu.

Novac prikupljen od prodatih proizvoda sa zajedničke tezge biće potrošen u humanitarne svrhe. Simbolika „zajedničke tezge“ je da ljudi koji ulaze u svet preduzetništva moraju da izvrše registraciju firme, da plate poreze i takse. Poruka je, da bi dobio nešto, odnosno da bi zaradio, moraš i da se odrekneš nekih stvari.

Prijave su obavezne. Prijave se podnose isključivo kroz sledeći sistem registracije učesnika https://forms.gle/dVKWKak5NEV3sTWw7

Prodajni prostor je besplatan za sve mališane. Deca – prodavci dolaze u pratnji roditelja/ staratelja i napuštaju manifestaciju u pratnji istih.

Dečija pijaca će se održati 23. aprila u okviru manifestacije Uskršnje jaje.