Šesnaestu godinu za redom u Zrenjaninu se održava Plesni festival “Dance Fusion” koji okuplja veliki broj dece i njihove trenere iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i našeg grada.

 

Kvalifikacioni turnir počeo je danas u Kristalnoj dvorani predstavljanjem klubova i svečanim otvaranjem.

Festival je svečano otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

„Dragi roditelji, prijatelji i gosti, a s posebnim zadovoljstvom dragi takmičari i uvažene sudije, sve vas pozdravljam i nadam se da će, kao što je to slučaj bio prethodnih godina, odavde, iz ove hale, iz Zrenjanina otići neverovatna energija u Srbiju i svet. Zaista lepu sliku šaljemo iz našeg grada, pre svega zahvaljujući Nikoleti Dojkić i njenom timu, zahvaljujući timu koji prati ovaj događaj već decenijama unazad. Mi trajemo i to je veoma bitno i drago mi je što možemo da podržimo ovakvu manifestaciju. Zrenjanin je ovog vikenda centar plesa i centar igre, a nadam se da ćete iz našeg grada poneti lepe utiske“,  rekao je gradonačelnik.

 

Nikoleta Dojkić predsednica kluba “Free Dance” zahvalila se Gradu na podršci i navela je da su, uz sada već prepoznatljiv i rado posećen plesni festival, ove godine od Nacionalnog granskog saveza dobili tu privilegiju da ogranizuju kvalifikacioni turnir za sve uzrasne kategorije i da se kao i prethodnih godina očekuje oko 1.600 takmičara iz regiona uzrasta od 3 do 25 godina.