Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, od toga 3 sa povređenim licima i 3 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne i 5 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 640.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 1, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod uticajem alkohola – 2, neustupanje prvenstva prolaza -1, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza i upravljanja vozilom pod uticajem – 1 i nepropisne radnje vozilom -1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 51 učesnika u saobraćaju i izdat je 231 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 56 vozača, od toga 37 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 5 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 11 vozača zbog ostalih razloga, od kojih je zadržano 9 vozača u trajanju od 12časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, a 2 lica su zadržana zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 11 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 8 vozila zbog toga što nisu upisana u jedinstveni registar vozila.