Vesti- Putari preduzeća “Vojvodinaput – Bačkaput” iz Novog Sada, angažovani od strane investitora, JP “Putevi Srbije”, počeli su pre dva dana radove na asfaltiranju kružne raskrsnice u Prvomajskoj ulici, na deonici tranzitnog puta (“obilaznice”), čime se ušlo u završnu fazu radova u okviru III faze – deonice od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma.

Rok za završetak svih radova i pripremu deonice za puštanje u saobraćaj je do kraja juna. Istovremeno s asfaltiranjem kružne raskrsnice, pristupnih puteva iz Prvomajske ulice i dela trase u dužini od 480 metara, izvode se radovi na postavljanju temelja stubova rasvete i uređenju zemljanih površina uz trasu. Rade se i nove saobraćajne table, jer se sa ove kružne raskrsnice otvara novi ulaz u severoistočni deo grada.

Radovi su trajali duže od očekivanog, delom zbog putem javne nabavke izabranog lošeg izvođača radova, delom zbog adaptacije trase visokonaponskog dalekovoda nad saobraćajnicom, tako i zbog epidemije, koja je značajno usporila sve aktivnosti. Ipak, posao je u završnoj fazi i puštanjem u saobraćaj ovog dela obilaznice stiču se uslovi za izmeštanje najvećeg dela tranzitnog saobraćaja van gradskih ulica.

 

 

Vozila u tranzitu više neće saobraćati kroz ulice u mesnim zajednicama “Gradnulica” i “Šumica”, kao ni preko mosta u Principovoj. Deonica od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma dužine je 3,7 kilometara i osim dve kružne raskrsnice, na njoj je podignut i najskuplji objekat na celokupnoj trasi obilaznice dugoj 14,5 kilometara – most preko Begeja.