Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgode sa nastradalim licima. U ovim saobraćajnim nezgodama 6 lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 250.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: 1 nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, 1 zbog neustupanja prvenstva prolaza i 2 zbog nepropisne radnje vozilom

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 51 učesnika u saobraćaju i izdato je 256 prekršajnih naloga.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 49 vozača, od toga 33 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 3 vozača zbog upravaljanja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 6 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 9 vozača zbog ostalih razloga.

Od ukupno 33 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola zadržano je 6 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, 1 vozač je zadržan zbog odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu i 3 lica su zadržana zbog upravljanja vozilo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 4 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstven registar vozila i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.