Zrenjanin- Predstavnici baletskog studija „Stejdž“, Kulturnog centra Zrenjanina i udruženja „Budimo ljudi“ u petak, 24. juna, uručili su poklon zrenjaninskom vrtiću „Leptirić“.

Baletski studio „Stejdž“ u saradnji sa Kulturnim centrom, Predškolskom ustanovom i zrenjaninskim osnovnim školama u toku maja, organizovao je četiri humanitarne baletske predstave urađene po motivima poznate dečje zbirke priča „Knjiga o džungli“. Prikupljena sredstva u ovoj zajedničkoj akciji usmerena su za kupovinu potrebne opreme u vidu nameštaja za unapređenje rada i boravka u vrtiću „Leptirić“.

Baletski studio „Stejdž“ i zrenjaninski Kulturni centar su po deveti put organizovali humanitarno baletsku predstave za decu u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin i nekim od osnovnih škola u Zrenjaninu i okolini. I ovogodišnja baletska predstava je urađena je u produkciji „Stejdža“. U predstavi su učestvovali svi članovi studija od 4 do 16 godina starosti, a koreografije su radile Ljiljana Graor (srednja baletska škola u Novom Sadu – odsek savremene igre), Andrea Tot (diplomirani baletski igrač, član ansambla baleta Pozorišta na Terazijama) i Aleksandra Tot (diplomirani baletski igrač sa višegodišnjim igračkim iskustvom na profesionalnim scenama)…Predstava kroz igru govori o prijateljstvu i osećaju pripadnosti. Kroz razigrane i dinamične koreografije predstava šalje pouku o važnim ljudskim vrednostima poput hrabrosti, prijateljstva i pravednosti.

Više o predstavi i utiscima učesnika pogledajte u video prilogu sa događaja OVDE