Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi 1 lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 100.000,00 dinara.

Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 34 učesnika u saobraćaju i izdat je 171 prekršajni nalog.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 49 vozača, od toga, 11 vozača – ostala isključenja, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 34 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.