Zrenjanin-Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obežava Dan sektora nizom manifestacija širom Republike Srbije u periodu od 17. do 24. septembra 2022.

 

17. septembar je dan kada je osnovan sektor za vanredne situacije kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u varednim situacijama. Vatrogasci i spasioci širom naše zemlje, na današnji dan, obeležavaju krsnu slavu  Presvetu Bogorodicu Neopalimu kupinu ili nesagorivu kupinu zaštitnicu vatrogasaca. Zrenjaninski vatrogasci krsnu slavu obeležili su sečenjem kolača u Hramu Svetog oca Nikolaja na Zelenom polju.

„Ideja za prihvatanje ove slave kao zaštitnice vatrogasaca potekla je 2015. godine prilikom  rada vatrogasaca, spasioca Sektora za vanredne situacije na stvaranju nove Vatrogasne jedinice na Hilandaru. U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana sektora za vanredne situacije građani  će imati priliku da se druže sa pripadnicima sektora za vanredne situacije u svih 27 organizacionih jedinica posmatranjem taktičko-tehničkih zborova, javno pokaznih vežbi  Vatrogasno spasilačkih jedinica, ali i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja“, rekao je Goran Marjanović načelnik odeljenja za vredne situacije u Zrenjaninu.

 

 

Pogledajte raspored dešavanja povodom obeležavanja  Dana sektora za vanredne situacije na teritoriji PPU Zrenjanin:

 

Nedelja 18.9.2022. godine, u 10.00 časova trening tima za rad i spasavanje na vodi Vatrogasno spasilačkog bataljona Zrenjanin, na lokaciji reka Begej kod naseljenog mesta Klek.

Ponedeljak 19.9.2022. godine, u 10.00 časova TT zbor u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Žitištu i poseta dece iz škola sa teritorija opštine Žitište.

Utorak 20.9.2022. godine

u 08.00 časova javno pokazna vežba u JKP „8. Avgust“ Srpska Crnja.

u 13.00 časova TT zbor na Trgu slovode u Zrenjaninu, obilazak dece iz škola sa teritorije grada Zrenjanina, dodela nagrada za najbolje crteže na temu „Vatrogasac -moj heroj“.

Sreda  21.9.2022. godine, u 10.00 časova TT zbor u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Srpskoj Crnji i poseta dece iz škola sa teritorija opštine Nova Crnja.

Četvrtak  22.9.2022. godine, u 10.00 časova javno pokazna vežba u fabrici kože „Dafar“ u Zrenjaninu. U 10.00 časova TT zbor u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Sečnju i poseta dece iz škola sa teritorija opštine Sečanj.

Petak 23.9.2022. godine, u 10.00 časova TT zbor u Vatrogasno spasilačkoj jedinici u Novom Bečeju i poseta dece iz škola sa teritorija opštine Novi Bečej.

Subota 24.9.2022. godine, u 11.00 časova TT zbor u Tržnom centru „BIG“ u Zrenjaninu.