Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 4 saobraćajne nezgde, od toga, sa povređenim osobama- 2 i 2 sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 3 osobe su zadobile lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje se na oko 160.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozila-2, (jednoj od navedenih je prateći uticajni faktor vožnja pod dejstvom alkohola), nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prelazu-1 i neustupanja prvenstva prolaza i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola -1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 46 učesnika u saobraćaju i izdato je 136 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 32 vozača, od toga 25 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 6 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 25 vozača koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 7 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe iz saobraćaja je isključeno 4 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice 1 vozilo jer nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.