Foto:arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od toga, 1 nezgoda sa povređenim licima i 2 nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 1 lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 350.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – 1, neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1 i neustupanja prvenstva prolaza – 1.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 29 učesnika u saobraćaju i izdata su 144 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 32 vozača, od toga 26 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 5 vozača zbog ostalih razloga. Od ukupno 26 vozač koja su upravljala vozilom pod uticajem alkohola, zadržano je 8 vozača u trajanju od 12 časova jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu, dok je 1 vozač zadržan zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Takođe iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 3 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.