Sutra se u Zrenjaninu održavaju raspisani izbori za članove saveta mesnih zajednica. Srpski pokret Dveri, kao ni jedna druga opoziciona stranka, na njima neće učestvovati.

„Delovanje i rad opozicionih stranaka je veoma otežan. Teško je reći kada je bio najgori period za opoziciono bavljenje politikom na lokalu. Ali ono što se sa sigurnošću može reći jeste da lokalni mediji, koji dobijaju sredstva od strane budžeta grada Zrenjanina, ne objavljuju aktivnosti opozicionih stranaka.

Mnogo puta je na lokalu po nekim veoma važnim pitanjima, opozicija, ali i Srpski pokret Dveri reagovao. Te reakcije nisu preneli lokalni mediji. U takvoj situaciji medijskog mraka nije ni čudo da niko od opozicionih stranaka ne izlazi na izbore za članove saveta mesnih zajednica. Ako se tome doda to da su predstavnici vlasti, preko uticajnih pojedinaca, pretili ljudima koji su hteli da se kandiduju, da će im članovi porodice ostati bez posla, situacija postaje zabrinjavajuća.

Ovo je svojevrstan poraz višestranačkog sistema u Republici Srbiji. Grad Zrenjanin se vratio u jednoumlje, vladavinu samo jedne stranke, koalicije koja će rukovoditi savetima mesnih zajednica.

Bilo koja stranka ili koalicija koja je na vlasti, uvek treba da omogući višestranački rad u svim sferama društvenog delovanja. Koalicija pod sloganom „Zajedno možemo sve“ izlazi na ove izbore bez konkurencije pa se ti i takvi izbori ne mogu ni nazvati izborima. Na ovaj način, održavanje izbora za savete mesnih zajednica je samo farsa u režiji SNS-a“, navodi se u saopštenju  Pokrajinskog odbora Dveri za Vojvodinu.