Foto: unsplash.com

Poznato je da su Srbi srdačan i ponosit narod. Upravo iz tog razloga se svaki neuspesi fudbalske reprezentacije doživljavaju jako teško, a svaka pobeda se doživljava kao praznik. Gorak je ukus je ostao igračima Srbije nakon ispadanja iz grupe Svetskog prvenstva.

Nakon visokih očekivanja usledeo je hladan tuš nakon remija sa Nigerijom i poraza od Švajcarske. Sada će fudbalska reprezentacija Srbije imati priliku da popravi utisak ukoliko prođu grupu i plasiraju se na Evropsko prvenstvo. U daljem tekstu ćete saznati malo više o grupi u kojoj će reprezentacija Srbije odmeravati snage i nadmudrivati se za plasman na Euro 2024.

Da li je grupa „G“ još jedna prepreka ili prilika da se „Orlovi“ plasiraju na Euro 2024?

Kada pogledate papir i vidite sa kojim državama se Srbija suočava u grupi, na prvu loptu pomislili biste da je žreb bio lagan i naklonjen našoj reprezentaciji. Kao što znate, fudbal je nepredvidiva igra i ne pobeđuje uvek najbolji nego onaj koji je imao i malo više sreće. Pored reprezentacije Srbije u grupi G se nalaze još i Crna Gora, Mađarska, Litvanija i Bugarska. Kada se radi o klavifikacijama za velike turnire poput ovog, ni jedan meč nije lak i sigurno je da će svaka ekipa iz grupe dati sve od sebe da zauzme neko od prva dva mesta i plasira se na Euro 2024.

Već nekoliko godina fudbalska reprezentacija „Orlova“ ima muku da bude konstanta i uvek joj malo fali da zablista. Oseća se u vazduhu da se nešto menja i da bi Srbija mogla da se vrati na veliku fudbalsku scenu. Ovo tamičenje je jedinstvena šansa da fudbaleri Srbije, predvođeni Draganom Stojkovićem-Piksijem, opravdaju poverenje koje selektor ima u njih i konačno vrate osmehe na lica navijača. Da li će grupa „G“ biti talična ili baksuzna, ostaje nam da vidimo kroz nekoliko meseci.

Silovit i odličan start „Orlova“ u prva dva odigrana kola

 

Foto :Pixabay

 

Ukoliko ste ispratili prve dve utakmice koje je odigrala fudbalska reprezentacija Srbije jasno vam je da nema šale kada je pristup igri bio u pitanju. Mora se priznati da je prvi meč protiv Litvanije bio jako tanak rezultatski, ali kako je svaki početak težak, takav je bio i ovaj na otvaranju kvalifikacija. Iako pobeda rezlutatom 2:0 protiv Litvanaca deluje rutniski, može se reći da su Piskijevi izabranici odigrali samo onoliko koliko su morali da bi se sačuvali za meč protiv Crne Gore koja je daleko iskusnija i kvalitetnija ekipa od Litvanaca.

Dugih 78 minuta je reprezentacija Crne Gore držala svoju mrežu netaktnutu, ali je neverovatni Dušan Vlahović sa dva postignuta gola dokazao još jednom zašto je jedan od najboljih Piksijevih pojedinaca. Ovo deluje kao sjajan početak „Orlova“ na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Od kojih igrača se najviše očekuje kada je plasman na Euro 2024. u pitanju?

Svi su dobro upoznati sa kvalitetima pojedinih igrača u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, jer ih većina igra u najjačim ligama Evrope. Ipak ćemo izdvojiti one za koje mislimo da bi mogli da naprave razliku na terenu a to su:

  1. Dušan Vlahović
  2. Dušan Tadić
  3. Aleksandar Mitrović
  1. Dušan Vlahović  – Nemilosrdni egzekutor Juventusa i reprezentacije Srbije

Stvarno nije potrebno trošiti previše reči kada je ubojiti Vlahović u pitanju. Hladnokrvan je u završnici i prepun samopouzdanja koje je i došlo do izražaja u meču protiv Crne Gore kada je sa dva postignuta gola u poslednjih 10 minuta utakmice zakucao svoj tim na prvo mesto u grupi „G“. Dobre igre u Juventusu su mu zagarantovale poziciju u selekciji „Orlova“ i definitivno je jeda od najjačih karika koje ima Dragan Stojković u svojoj četi.

  1. Dušan Tadić – Mađioničar sa Amsterdam arene

Prosto je uživanje gledati sa kakvom lakoćom i lepršavošću igra Dušan Tadić u reprezentaciji kao i u Ajaksu. Već godinama unazad, vezni red se ne može zamisliti bez njega i njegove kreativnosti. Mini-bravure koje izvodi na terenu i šanse koje stvara za svoje saigrače čine ga ključnim šrafom u taktikama koje postavlja Piksi za svoje pulene.

  1. Aleksandar Mitrović – Luda glava sa Krejven Kotidža

Ne može nijedan članak da se napiše o reprezentaciji Srbije, a da se ne spomene lucidni i korpulentni napadač Fulama Aleksandar Mitrović. Čovek je jednostavno rečeno „gol-mašina“. Od njega se uvek može očekivati da postigne pogodak iz bilo koje pozicije, a isto tako da sudijama objasni ko je i šta je na terenu. Sve rekorde je oborio i kao najefikasniji strelac u istoriji Srpske reprezentacije, sigurno je da i u predstojećim kvalifiacijama ima šta da kaže, a i pokaže.

 

Rastu očekivanja, a raste i apetit naših fudbalera

Uz gore pomenute fudbalere, građani Srbije kao i ostali članovi reprezentacije mogu da se nadaju prolasku grupe i kvalifikaciji za Euro 2024. Kladioničarski eksperti sa sa sajta Mightytips RS takođe favorizuju „Orlove“ za prolazak grupe i predlažu odličan izbor kvota koje možete proveriti i sami. Nakon dve uzastopne pobede moral ekipe je na visokom nivou i u nastavku kvalifikacija očekuje se od Piksijevih pulena da nastave gde su stali protiv Crnogoraca i da u preostalim mečevima pokažu od čega su satkani i odvedu svoje saigrače gde im je i mesto, a to je među najbolje reprezentacije iz Evrope.