U toku je sanacija kvara većeg obima na vodovodnoj mreži u naselju 4. jul (foto: arhiva VIK ZR)

U toku je sanacija kvara većeg obima na vodovodnoj mreži na 4. julu. Ekipe preduzeća uspele su da obezbede snabdevanje naselja D2 i D3 vodom slabijeg pritiska i taj režim vodosnabdevanja potrajaće do završetka sanacije pomenutog kvara.

Nakon završetka planiranih dodatnih radova na izgrađenom mernom mestu u MZ „Dositej Obradović“, koji su zbog obimnosti posla potrajali 2 sata duže od predviđenog vremena pa samim tim i prekid vodosnabdevanja u naseljima D2 i D3, i puštanja vode punog pritiska u mrežu, negde oko 17,30 časova došlo je do kvara većeg obima na starom delu vodovodne mreže na 4. julu zbog čega su naselja D2 i D3 ostali bez vode.

Radovi na sanaciji kvara su u toku i biće nastavljeni i tokom noći, a zbog činjenice da je u pitanju kvar većeg obima, kao i zbog specifičnosti radova na njegovom otklanjanju, trenutne su procene da se završetak radova očekuje u petak tokom prepodnevnih časova.

Intervencijom ekipa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin uspostavljeno je vodosnabdevanje vodom slabijeg pritiska za pomenuta naselja, i taj režim vodosnabdevanja biće na snazi do momenta završetka radova na otklanjanju kvara.

Nakon završetka radova voda će biti puštena u mrežu i u narednih pola sata će doći do normalizacije vodosnabdevanja u naseljima D2 i D3.