Protekli vikend Muška vokalna grupa Panonika provela je na Internacionalnom horskom festivalu „We Are Singing Adriatic“ koji se održavao 15. i 16. aprila u Opatiji. Na Festivalu su nastupili horovi i vokalni ansambli iz Italije, Slovenije, Poljske, Austrije, Rumunije i Srbije. Naša vokalna grupa uspešno se predstavila sa nekoliko nastupa.

Njihove utiske prenela je za naš portal dirigent ansambla Zorica Kozlovački. „Našim uspešnim nastupima na ovom Festivalu na najlepši način otvorili smo novu koncertnu sezonu. Izveli smo nekoliko novih kompozicija „Liebe“, „Ti, samo ti“ i „Pošla moma na voda“  koje smo uvrstili u naš repertoar i publika ih je sjajno prihvatila.  Svaki naš nastup bio je nagrađen velikim aplauzom, iskrenim čestitkama i oduševljenjem. Panonika poseduje harizmu i energiju koju publika prepoznaje i voli. Fantastična Mramorna sala riječkog muzeja pružila nam je odlične akustične uslove u kojima je bilo pravo zadovoljstvo pevati.

https://youtu.be/AutnUPRLpvw

 Jedinstven i nesvakidašnji bio je i nastup u Postojnskoj jami gde smo izabrali da izvedemo i duhovnu kompoziciju Pavela Česnokova „Gospode spasi“ na naš Uskrs. Veliku radost zajedničkog pevanja osetili smo u izvođenju kompozicije „Siyahamba“ koju su združeno otpevali svi horovi učesnici. Solista je bio naš tenor Miloš Gavrilov, a ja sam imala čast i zadovoljstvo da dirigujem.

https://youtu.be/GTbA_qYTOsY

Divne utiske koje nosimo iz Opatije upotpunjuje i druženje sa Pop horom „Radio“ iz Novog Sada koji je svojim atraktivnim i orginalnim nastupima takođe osvojio simpatije publike. Ovaj festival je bio revijalan a već u junu nas očekuje takmičenje na Međunarodnom horskom šampionatu „Lege Artis“ u Tuzli za koji se pripremamo. Sa velikim zadovoljstvom isčekujemo i zrenjaninski Horski festival „Slobodan Bursać“ i pevanje pred našom publikom.

Zrenjaninsku publiku pozivamo na Humaniterni koncert „Srcem za Danila“, našeg sugrađanina koji će se održati u petak 21. aprila u 19:00 u Katedrali gde ćemo i mi nastupi da bi doprineli prikupljanju prekopotrebnih finansijskih sredstva za njegovo dalje lečenje.

Zahvaljujemo se organizatorima na odličnoj saradnji i organizaciji i sponzorima koji su nam pomogli da realizujemo naše učešće na ovom Festivalu.

U Muškoj vokalnoj grupi „Pannonica“ pevaju: Milivoj Adamov, Miloš Gavrilov, Zvonko Romac, Goran Mišković, Aleksandar Žegarac, Milan Jokić, Robert Hodžić, Aleksandar Milas, Vladimir Tomić i Milan Milanov.