Šest organizacija danas je započelo kampanju „DA VRATIMO ŽIVOT U ZRENJANIN“ za ostvarivanje 6 ciljeva, koji su od strateške važnosti za razvoj grada i kvalitet života svih građanki i građana.

Zrenjanin je predugo ruiniran i njime upravljaju oni koji ne vode računa o njemu i misle da nisu dužni da podnose račun građankama i građanima Zrenjanina. Ovako više ne može, jer su se nagomilali problemi do te mere da više niko ne može da ih reši sam. Zato smo danas započeli kampanju DA VRATIMO ŽIVOT U ZRENJANIN, da pokažemo građanima da ovde još uvek žive ljudi kojima je stalo do našeg grada, i snaga da menjamo situaciju u Zrenjaninu,“ izjavila je Alisa Kockar u ime svih 6 organizacija-učesnica kampanje.

 

Ciljevi koji su u fokusu kampanje su voda za piće za sve Zrenjanince, uključujući i 22 naseljena mesta, iz regionalnog vodovoda, kao i vazduh za čista pluća Zrenjaninaca uz stalno praćenje parametara i izveštavanje. Zemlja mora biti dostupna malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima umesto samo povlašćenim mešetarima, a cilj politika koje se sprovode da svi da žive dostojanstveno, umesto što preživljavamo od 1. do 1. u mesecu. Neophodno je izboriti se za pravdu za Zrenjanince, tako što će se procesuirati svi odgovorni za kršenje zakona (Zilio, Metito, Linglong, gradski prevoz, javna rasveta), uključujući i predstavnike vlasti. Na kraju, od ogromne je važnosti uključiti  Zrenjanince u proces donošenja svih odluka o najvažnijim pitanjima za razvoj grada, a ne da odluke donose pojedinci koji čak ni ne žive ovde.

 

Inicijatori kampanje su Građanski preokret, Zrenjaninska akcija, Demokratska stranka, stranka Zajedno, Pokret Srbija centar i Narodna stranka. Organizacije su najavile nastavak aktivnosti u narednim mesecima, sa ciljem uključivanja što većeg broja organizacija, pokreta, građanki i građana u kampanju DA VRATIMO ŽIVOT U ZRENJANIN.