Republičko takmičenje učenika srednjih škola iz mehatronike i programiranja robota u održano je  u 12. i 13. maja, u Vlasotincu. Učenici zrenjaninske Tehničke škole Kosta Bodroža i Danijel Džambas, u jakoj konkurenciji  osvojili su prvo mesto.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovali su učnici iz Zrenjanina, Subotice, Vlasotinca, Novog Sada, Kruševca, Vladičinog Hana, Sombora, Pančeva, Gornjeg Milanovca, Požege, Čačka, Pirota, Kragujevca, Požege i Rakovice.

O utiscima  sa takmičenja govorio je Kosta Bodroža.

„Republičko takmičenje održano je iz dva dela, teorijskog i praktičnog. Na teoretskom smo imali pet stručnih predmeta koji smo slušali protekle četiri godine, a  praktični deo se sastojao iz jednog zadatka koji smo dobili sa niškog Mašinskog fakulteta, a mi smo jedini uspeli da ga uradimo bez greške i osvojili maksimalnih 150 poena. Teoretski deo takmičenja smo dobro uradili i sve ukupan rezultat je osvojeno prvo mesto“, rekao je Kosta Bodruža.

 

Profesor Milan Šuković nastavnik mašinske grupe predmeta u Tehničkoj školi u Zrenjaninu.

„Naši učenici su na Republičkom takmičenju imali zadatak na praktičnom delu da izrade nekoliko šema jedna od njih je elektro šema, druga je pneumatska šema i  na kraju su trebali da naprave program koji bi upravljao sa kontralerom i sve su te komponente koje su izabrali u šemama morali su da poređaju na tabli i da one ispravno funkcionišu. Oni su  to vrlo uspešno završili u kratkom vremenskom periodu i osvojio maksimalni broj poena i time sebe stavili kao favorite što su na kraju i potrdili na teoretskom delu“, rekao je profesor Milan Šuković nastavnik mašinske grupe predmeta u Tehničkoj školi u Zrenjaninu“, rekao je Milan Šuković.