Sport- Sas je, u svečanoj sali Villa Marija, obeležio dve decenije postojanja i na jubileju ugostio nekadašnje i sadašnje igrače, sportske radnike, prijatelje i sponzore kluba.

Foto: Nenad Jonjev i Simo Batinica

Bila je ovo izvanredna prilika da se evociraju lepa sećanja i uspomene, jer je kroz SAS prošlo mnogo futsalera, fudbalera i nekadašnjih i sadašnjih reprezentativaca. Na samom početku svečanosti novinar Nenad Jonjev, koji je dugi niz godina pratio „ludu družinu“, prikazao je na video bimu najzanimljivije trenutke u bogatoj istoriji ovog kluba.

Foto: Nekadašnji igrači SAS-a

Podsetimo, SAS je 2006 godine osvojio Kup Srbije i to je najveći uspeh kluba, trenutno nastupa u najvišem rangu takmičenja -Prvoj futsal ligi. Inače prvu utakmicu pod imenom SAS je odigrao na Sportskom centru „Partizan“ na Zelenom polju davne 1993. godine,  a deset godina kasnije se  zvanično registrovao i potom  nastupao u ligaškim utakmicama.

Obeležavanju jubileja nisu prisustvovali sadašnji reprezentativac  Slobodan Rajčević, rekorder po broju mečeva u reprezentaciji i Nikola Matijević koji su upravo u Zrenjaninu započeli karijeru. Žarko Matić je priredio iznenađenje i ipak došao na svečanost malo iza ponoći, pošto je posle treninga krenuo iz Novog Pazara za koji je nedavno potpisao.

Jubilej SAS-a održan je u svečanoj sali Villa Marija

Svečanosti su prisustvovali: Aleksandar Tomin,  Aleksandar Kalaba, Dušan Tanasić, Mirko Todorović, Nenad Manojlović, Darko Jonjev, Srđan Velimirov, Miodrag Bogdanović, Vladimir Matijević, Ivan Mandić, Booriša Janković, Petar Rajlić, Zoran Gacin, Davor Bašić, Damir Malbašić, Darko Tošić, Bojan Bjeletić, Vaso Vojnović, Dragan Ćuk, Ljubomir Blanuša, Goran Milošević, sadašnji sponzori Igor Toškov (BMT LUX), Milorad Anđelković (Villa Marija) i još mnogo drugih…

Među zvanicama  su bili i Velibor Mladenović predsednik, kao  i Miran Pantelić sekretar Fudbalskog saveza grada Zrenjanina.

„Drago mi je da sam uspeo ovoliko dragih ljudi da okupim na jednom mestu i ponosan sam što sam sa njima gradio istoriju kluba. Lepo je videti nekadašnje igrače zajedno sa sadašnjim prvotimcima i nadam se da ću sa ovim mladim igračima graditi budućnost u kojoj ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo biti ponosni i za sledećih 20 godina“- istakao je Milivoj Simo Batinica trener SAS-a.