Zrenjanin- „Povodom tvrdnji koje su iznete u pojedinim medijima da zrenjaninska bolnica ne radi preglede magnetnom rezonancom „Ni u jednoj smeni“, ne znamo i ne rezumemo cilj i razloge ovakvih optužbi i neistina upućenih prema Opštoj bolnici u Zrenjaninu. 

Počev od oktobra 2023 godine, kada je i počela sa radom, pa do današnjeg dana, magnetna rezonanca u zrenjaninskoj bolnici radi u punom kapacitetu. Magnetna rezonanca je bila „višedecenijski san i misaona imenica“, kada je u pitanju ovakav vid najsavremenije medicinske dijagnostike u našem gradu. Zalaganjem Pokrajnskog sekretarijata za zdravstvo, zajedno sa sadašnjim menadžmentom naše bolnice, ovaj vid savremene dijagnostike sada je dostupan ne samo građanima Zrenjanina, već i svim stanovnicima Srednjobanatskog okruga.

Rad magnetne rezonance će i u budućnosti nastaviti punim kapacitetom kako bi našim građanima pružili najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

Zabrinuti smo da bi ovaj ili njemu slični postupci mogli da dovedu do bespotrebnog širenja panike u javnosti“, istakao je menadžment zrenjaninske bolnice.