Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je u svom kabinetu održao sastanak sa Đorđom Milićevićem, ministrom bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za oblast odnosa sa dijasporom. 

GradonaČelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio se ministru i njegovim saradnicima na dobroj saradnji i prilici da se Zrenjanin i u ovom ciklusu pokaže kao dobar domaćin deci iz dijaspore.

„Izuzetna i produktivana poseta i sumiranje onoga što smo radili prošle godine na inicijativu ministra Milićevića i njegovog ministarstva. Tema prošlogodišnjeg kampa bila je sport, kao i ove s obzirom da je Zrenjanin 2021. godine bio Evropski grad sporta, da je ovo olimpijska godina, da naš grad ima 24 olimpijske medalje. I ove godine će naš grad aplicirati na poziv ministarstva i  verujem da ćemo opet biti dobri domaćini  deci i mladima iz dijaspore. Na prošlogodišnjem kampu imali smo preko 100 učesnika iz zemalja iz okruženja i dijaspore sa različitim programima sa akcentom na sport“, rekao je gradonačelnik.

„Tema današnjeg sastanka bila je pionirski projekat koji smo zajedno realizovali tokom 2023. godine. Kad god dođem u Zrenjanin vidim jedno novo lepo lice grada, a to govori o radu gradonačelnika i njegovog tima. Kada rukovodstvo jednog grada dobije podršku od Vlade Republike Srbije u iznosu od 1,1 milijarde dinara, govori da ovaj grad vode ljudi koji su dobri menadžeri i da dobro rade svoj posao. Drago mi je što Zrenjanin nastavlja da ide putem napretka i prosperiteta. Poučeni  iskustvom iz prethodne godine, kao i sa saradnjom gradonačelnika i njegovog tima u realizaciji ovog  projekta i inspirisani onim što su nam preneli mališani koji su boravili 2023. godine u Zrenjaninu, nastavićemo sa organizacijom kampa sa ciljem da mališani uče o istoriji i kulturi Zrenjanina i Srbije, da budu naši ambasadori i da se vrate u našu zemlju nakon školovanja“, rekao je Đorđe Milićević, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za oblast odnosa sa dijasporom i poručio da deca iz dijaspore kada dođu u Srbiju nisu gosti, već da je Srbija njihova kuća.

 

Ministar Đorđe Milićević otvorio Sportski kamp Zrenjanin