Zrenjanin- Danas je u Gradskoj kući upriličen svečani prijem za rukometaše „Proletera“ koji su se posle devet godina ponovo plasirali u Super ligu. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić porazgovarao je sa igračima i upravom, a tokom prijema igrači Proletera uručili su dres i potpisanu rukometnu loptu gradonačelniku .

Prijemu su prisustvovali  i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukica Đapić Atanacković.

-Prvo bih se zahvalio selektoru Obradoviću koji me je pozvao, upravi i  ekipi na ogromnoj podršci. Svi smo tokom cele sezone radili kao jedan i trud se na kraju isplatio. Sutra od 19 časova u Kristalnoj dvorani igramo poslednju utakmicu u prvenstvu i ovim putem pozvao bih publiku da dođe u što većem broju- istakao je Momir Rnić igrač Proletera.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić čestitajući rukometašima na postignutom uspehu istakao je da grad čini dosta  toga u oblasti sporta i unapređenje sportske infrastrukture. „Pored košarkašica evo još jedan klub u Super ligi posle devet godina, ovo je dokaz da je grad  Zrenjanin grad sporta i mi ćemo pružiti maksimum da ih sve podržimo“ – rekao je Čedomir Janjić.

-Imamo jednog od najboljih svetskih trenera i sjajne momke u ekipi, planiramo da dovedemo još sponzora  i da pružimo šansu mlađim igračima kako bi rukomet u našem gradu imao svetlu budućnost- rekao je predsednik kluba Dragan Božjak i pozvao sve sugrađane da u subotu od 13 časova dođu ispred Kristalne dvorane gde će se peći vo i deliti 1000 litara Zrenjaninskog piva.

Tradicionalni meč prvaka i reprezentacije Super B lige odigraće se u Kristalnoj dvorani 23. maja od 19 časova i tada će ekipi Proletera biti uručen pehar i medalje za osvojeno prvo mesto u ligi.