Svi  mi koji smo duže vreme u politici, ne pamtimo da je ikada u novije vreme, bilo teže baviti se politikom. Osnovni razlog za to su mediji, koji imaju katastrofalan odnos prema opozicionim strankama u Zrenjaninu. U 2017 godini Demokratska stranka nije održala ni jednu konferenciju za medije, ne zato što nismo želeli da se izjašnjavamo o problemima na teritoriji grada Zrenjanina, kojih je zaista mnogo, nego zbog uskraćene mogućnosti da se bilo koji član Demokratske stranke nađe negde u nekom studiju. To je potpuni paradoks vremena u kojem živimo, gde s jedne strane tehnika protoka informacija je toliko usavršena, da je dovoljno da imate mobilni telefon i možete stići na bilo koju stranu sveta, a s druge strane, nekim ljudima koji u političkom smislu ne razmišljaju kao vi i jednostavno imaju drugačije poglede na probleme ili život uopšte ne dozvoljavate da se obrate građankama i građanima ovog grada-rekao je Miroslav Simanić predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.

– Od 2012.godine, kada je Demokratska stranka smenjena sa vlasti, svedoci smo konstantnog narušavanja demokratskih vrednosti, kako u gradu Zrenjaninu tako i Srbiji uopšte, a to se opet može sagledati kroz medijsku sliku, u kome medijski prostor niti se širi, što bi bilo potpuno normalno, niti stagnira, nego se u potpunosti suzio na  najmanju moguću meru. Na taj način stiče se utisak da nepostoji politički život u gradu, a vrlo dobro znamo da je politika pokretačka snaga svakog društva, jer samo iz dinamičnog i jakog političkog života, mogu se stvoriti kvalitetniji uslovi za život. Građani, koji nisu direktni politički akteri, isto tako moraju da znaju, da mediji nisu problem kojim treba da se bave samo stranke, nego i oni svojim aktivnim pristupom treba da utiču da se situacija u svim segmentima života polako popravlja. Da su se mediji kojim slučajem više i ozbiljnije bavili pitanjem „Fabrike vode“, građani Zrenjanina bi odavno imali zdravu pijaću vodu, ili bi poljoprivrednim proizvođačima bila data mogućnost da blagovremeno reaguju na davanje državne zemlje u zakup- istakao je Simanić.

 

U toku je i konkurs za sufinansiranje programskih aktivnosti u sportu za 2018.godinu.Stav Demokratske stranke,koja u svom programu,predlaže čitav niz mera za poboljšanje uslova za bavljenje sportom,jeste da se akcenat stavi na razvoj bazičnih sportova ( atletika,sportska gimnastika i plivanje ) i Školskog sporta.Na ovim temeljima treba graditi budućnost sporta u Zrenjaninu iz prostog razloga što oni predstavljaju najzdraviji segment spotra.Svako dete,posebno uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole,treba da prođe kroz sistem školskog sporta i da savlada osnove Atletike,Plivanja i Gimnastike.Na taj način stvara se veoma dobra baza za uključivanje dece u sve ostale granske sportove za koje u kasnijem razvoju i periodu odrastanja,budu pokazivali intresovanja.Iskreno se nadam da se u 2018 godini neće dogoditi slučaj da Plivački klub „Proleter“ dobije 250.000 dinara,a Konjički klub „Quarter“500.000- dodao je Simanić i poželeo uspešnu 2018. godinu svim građankama i građanima Zrenjanina.