lonely-604086_1280_800_533Zrenjanin- Priča o razdvajanju hraniteljke Ljiljane Radulović i petogodišnjeg deteta nije završena i već danas u 17 časova građani Zrenjanina održaće mirnu protestnu šetnju od Hotela Vojvodina do Centra za socijalni rad.

O ovom slučaju  pisalo se ovih dana  na društvenim mrežama, u medijima, pokrenuta je i onlajn peticija a iz Centra za socijalni rad nije bilo objašnjenja o nastaloj situaciji, osim dokumenta o postupku zasnivanja usvojenja koji je dostavljen medijima.

Ljiljana Radulović (60) je ispričala kako je u jednoj nedelji ostala bez deteta koje joj je kao hraniteljki, pre pet godina dodeljeno od strane Centra za socijalni rad.

– Na ovaj korak nismo bili pripremljeni ni ja ni dete. Način na koji je to urađeno, kako je dete otrgnuto od mene, ne mogu da shvatim. Htela sam da ga usvojim, ali su moje godine prepreka. Ne mogu ni da zamislim kako je tom detetu ovih dana i zašto je to urađeno tako traumatično, bez najave, prilagođavanja i  navikavanja na buduće roditelje. Oni su stranci, to je drugo govorno područje i velika je to trauma za dete od pet godina – rekla je Ljiljana Radulović.

Ljiljana je podnela i prijavu u Policijskoj upravi u Zrenajaninu protiv Centra za socijalni rad Zrenjanin povodom ovog slučaja.

Dete je, prema njenim  informacijama , sa usvojiteljima, bračnim parom iz Švedske. Rešenje o uzimanju deteta  nije dobila iz Centra za socijalni rad. Rečeno joj je da spakuje patike, pidžamu i jedno odelo, a detetu je rečeno da ide od kuće „dok Ljiljana skuva ručak“.