Zrenjanin- Izložba radova akademske slikarke Ane Ivić biće otvorena u petak, 7. aprila u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Ana Ivić rođena je 1977. godine u Bavaništu. Diplomirala je na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu. Članica je ULUV-a i ULUS-a. Do sada je svoje radove izlagala na 11 samostalnih i na 32 grupne izložbe. Zrenjaninskoj publici predstavlja svoje radove iz ciklusa „Pejzaži“.

Pejzaž je motiv koji je kod Ane Ivanić veoma stilizovan, sveden na znake. Svaki rad je preobražena fotografija iz sredstva javnog informisanja (novine, internet). Oni posmatrače vode kroz lep region tzv. zapadnog Balkana, uljujkujući ga u zavodljivi mir i tišinu bezličnih predela, arhetipskih „brda i dolina“ iza kojih se kriju bajke, mitovi i legende – kako se navodi u opisu njenih radova. Ipak, kao i u svim bajkama, i iz ovih krajolika vrebaju skrivene poruke, slojevita značenja a izvor su im često iznenađujuće surovi događaji, objavljeni kroz nazive radova: „Srebrenica“, „Perućac“, „Mitrovo polje“…

  

Prepušteno je posetiocima izložbe da toponime smeste u istorijski, kulturološki, moralni ili bilo koji drugi mogući kontekst. Izložba želi da kroz autorov intimni doživljaj odabranih predela progovori o objektivnim, javnim događajima i njihovim posledicama, da kroz posmatračev intimni čin posmatranja crteža angažuje pojedinca koji se stihijski odupre bilo kakvom socijalnom angažovanju.

Izložba je otvorena od 7 do 20. aprila.