Zrenjanin- Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu pred Višim sudom u Zrenjaninu, protiv R.B., rođenog 1986. godine, sa prebivalištem u Zrenjaninu, zbog krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Optužnicom se okrivljenom R.B. stavlja na teret da je u toku juna i jula meseca 2016. godine, u Zrenjaninu, neovlašćeno prodavao opojnu drogu – marihuanu, tako što je istu nakon kupovine prepakivo u manje paketiće i prodavao korisnicima, a službena lica PU Zrenjanin su od njega oduzela 8 paketića marihuane i paketić sa 10 tableta MDMA.
Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je i optužnicu pred Višim sudom u Zrenjaninu, protiv G.M., rođene 1996. godine, sa prebivalištem u Zrenjaninu, zbog krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela Omogućavanje uživanja opojnih droga.
Optužnicom se okrivljenoj G.M. stavlja na teret da je u toku januara i februara 2017. godine, u Zrenjaninu, neovlašćeno kupovala i neovlašćeno držala radi prodaje opojnu drogu – marihuanu, na taj način što je istu kupovala, a zatim je razmeravala i prepakivala u manje paketiće ukupne neto mase 101,73 grama, a što su službena lica PU Zrenjanin od nje i oduzela.
Istom optužnicom, okrivljenoj G.M. stavlja se na teret da je u toku januara i februara meseca 2017. godine, u Zrenjaninu, drugom dala da uživa opojnu drogu – marihuanu.