Pre  nepunih dvadesetak dana otvorena je zajednička kancelarija  MO SPS-a iz Melenaca  i udruženja žena „ Đurđevak“. Otvaranje kancelarije pokazalo se kao odlična ideja jer je  upravo završena akcija prikupljanja garderobe imala izuzetan odziv  građana Melenaca.  Prkupljena  garderoba  proslediće se u Crveni krst u toku iduće nedelje, nakon završetka proslave seoske slave.

-Ono što je interesantno je i to, što su zajednički na etno festivalu „ Banatska priča“, na Bagljašu,  27. maja 2017.godine,  učestvovali MO SPS-a iz Melenaca i udruženja žena „Đurđevak“. To je bila još jedna prilika da se zajednički promoviše selo Melenci i običaji, uz bogatu ponudu narodnih rukotvorina, domaćih kolača i dr., rekao je Goran Fijat potpredsednik GrO SPS Zrenjanin.

 

Otvaranje kancelarije svakako ima za cilj sprovođenje niz zajedničkih aktivnosti, privlačenje mladih ljudi i meštana Melanaca da se bave narodnim rukotvorinama, održavanju tradiciju sela, kao i održavanje kreativnih radionica edukativnog tipa u saradnji sa najmlađim meštanima sela svake subote. Da napomenemo, kancelarija za sve građane Melenaca  otvorena je  radnim danima u periodu od  9 do 12h i subotom od 13 do 18h. Tokom nedelje, u večernjim satima,  u kancelariji će se održavati sastanci MO SPS. Pozivamo  sve meštane Melanaca da se priključe radu kancelarije radi  što uspešnijeg sprovođenja aktivnosti, istakao je Fijat. Kancelarija se nalazi u ulici Srpskih Vladara br.64.