Zrenjanin- Savez zdravstvenih radnika Zrenjanin je u periodu 25. do 27. maja 2017. godine ugostio medicinske sestre i tehničare iz Gračanice sa Kosova. Na osnovu projekta UNICEF-a „Strengthening child development and wellbeing through Mother and child counselling and home visiting program“, trebalo je da obave studijsku posetu, pa su na osnovu pozitivnog iskustva koleginica iz Kosovske Mitrovice, koje su prošle godine posetile Zrenjanin, odlučile su da se i one upoznaju sa najpozitivnijim principima dobre prakse rada medicinskih sestara i tehničara u Domu zdravlja Zrenjanin i Opštoj bolnici Zrenjanin.

Pored ove dve zdravstvene ustanove, domaćini su se potrudili da goste upoznaju sa gradom Zrenjaninom, pa je tako upriličena i poseta Muzeju, Pozorištu, Gradskoj kući, Carskoj bari…

Medicinske sestre i tehničari iz Gračanice  obišli su Službu pedijatrije, Palijativno zbrinjavanje i Odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanje, kao i  Dom zdravlja, Službu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, Razvojno savetovalište, Savetovališta za mlade i Polivalentnu patronažu.

Pored dragocene razmene iskustva, koje je značajno i za goste i za domaćine, medicinske sestre i tehničari sa Kosova su ponele veoma pozitivne utiske koji se odnose na prostor, opremljenost, principe rada, organizaciju i rezultate rada.