Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, dve sa materijalnom štetom i dve sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 275.500 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 34 učesnika u saobraćaju i izdata su 103 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 10 vozila, od toga 3 vozila jer nisu upisana u jedinstveni registar vozila, 6 vozila jer im je istekla važnost registracione nalepnice i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Ujedno se podsećaju svi učesnici u saobraćaju, a posebno vozači motornih vozila da je od 1. septembra počela nova školska godina, tj. povećano prisustvo dece na putevima, a posebno u zonama škola te se preporučuje posebna opreznost i pažljivost prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a naročito na mestima gde je njihovo prisustvo često (zone škola, dečiji vrtići…)