Slavlje Radosavljevića nakon postignutog gola

Sport- Pred oko 200 gledalaca u poslednjem kolu Srpske lige grupa „Vojvodina“ fudbaleri Radničkog odigrali su na ravne časti sa ekipom Železničara iz Pančeva rezultatom 1:1 .

Mogli su fudbaleri Radničkog već u 5. minutu do prvog gola, ali ih je u tome sprečio golman gostiju Nikolovski nakon šuta Krstinića.  Imao je Matić odličnu šansu u 30. minutu nakon asistencije Grbića sa 5 metara, ali je loptu poslao tik iznad gola. U 33. minutu posle odlično odigranog duplog pasa sa Matićem, Dučić ostavlja loptu za Radosavljevića koji sa 20 metara pogađa  desni ugao golmana Nikolovskog za 1:0. Mogli su gosti pred kraj prvog poluvremena do izjednačenja, ali ih je u tome sprečio golman Radović nakon šuta Šalipurovića sa 7 metara.

 

U drugom poluvremenu u 55. minutu, igrač gostiju Šalipurović, iz slobodnog udarca sa 20 metara, opet šutira ka golu Radovića, koji odličnom paradom loptu šalje van gola. Krstinić u 57. minutu asistira za Lisičića, ali on sa 5 metara promašuje gol i rezultat ostaje nepromenjen. Radosavljević u 60. minutu dodiruje loptu rukom u šesnaestercu, a sudija Jeknić pokazuje na belu tačku. Penal izvodi Kovačević i pogađa za 1:1. Do kraja utakmice mogli su igrači Radničkog do pobede, u 75. minutu Lisičić je pogodio prečku, da bi siguran gol u 85. minutu spasio golman Nikolovski, nakon šuta Dučića.

 

FK Radnički je ovu sezonu završio na osmom mestu i opravdao očekivanja, kako publike, tako i kompletnog stručnog štaba.

Rezultate i tabelu 30. kola Srpske lige možete pogledati na našem portalu pod rubrikom KLIK – SRBIJASPORT REZULTATI

FK Radnički Zrenjanin: Radović, Bjelica, Grbić, Rudan, Krstinić, Radosavljević, Matić, Kiš, Lisičić-Vuković, Šemić i Dučić. U igru su još ulazili Šarenac, Zakić i Malek.

FK Železničar Pančevo: Nikolovski, Spaskovski, Pavlović, Šalipurović, Šobat, Kovačević, Celin, Radojičić, Runjaić, Tripković i Stanojković.