Politika- Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Bojan Kostreš oštro je danas kritikovao rad lokalnih vlasti u gradu.

Na tradicionalnom novogodišnjem susretu sa novinarima Kostreš je istakao da je sadašanja vlast jedna od najgorih u istoriji Zrenjanina i da, praktično, ne postoji niti jedna jedina aktivnost koja je za pohvalu.

Izostanak investicija, nezavršetak obilaznice, neispunjeno obećanje o fabrici vode, neostvarene ideje o akva parku, auto-motodromu i golf terenu, samo su primeri neuspeha zrenjaninskih gradskih vlasti.

Kostreš je naveo da ne postoji vizija koja će Zrenjanin načiniti uspešnom sredinom, te da se gradske vlasti bave nebitnim pitanjem naziva grada, umesto da nude konkretna rešenja za bolji život građana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je najsnažnija opoziciona stranka u Zrenjaninu i želi da svojim idejama i aktivizmom poboljša neizdrživo loše stranje u gradu.

Građani odlaze jer ne vide perspektivu, istakao je Kostreš, i dodao da LSV nije kritizerska stranka, koja samo primeti problem, nego i nudi rešenja za te probleme.

U 2018. godine Liga socijaldemokrata Vojvodine predložiće niz mera koja za cilj ima  pravičniju raspodelu budžetskih sredstava i izjednačavanje kvaliteta života u gradu i naseljenim mestima.

  1. godina mora biti godina pozitivnih ideja za Zrenjanin, jer ako se nastave negativni trendovi, Zrenjanin će ubrzano propadati, a to LSV ne želi da dozvoli.