Pokret slobodnih građana (PSG) organizuje tribinu „Zrenjanin i vojvođanske teme o kojima se ne priča“ koja će se održati 23. decembra 2017. godine u 18 časova, u Kulturnom centru.

Učesnici tribine:

  • Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG)
  • Slavko Vukov, predstavnik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata
  • Milan Vlajčić, osnivač PSG, filmski i književni kritičar, novinar i esejista
  • Željko Bodrožić, novinar i potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS)
  • Nebojša Milenković, predsednik Odbora za Vojvodinu Pokreta slobodnih građana
  • Janko Baljak, osnivač PSG, filmski i televizijski reditelj

Podsećamo zrenjaninsku javnost da je ovo prva tribina o aktuelnoj gradskoj i političkoj situaciji u gradu Zrenjaninu i Vojvodini od aprila 2016. godine kada su održani poslednji lokalni izbori za Gradsku skupštinu.

Da li je Zrenjanin zaista mrtav grad? Postoje li šanse da se naš grad uzdigne i krene putem održivog razvoja? Zašto se sumnjivim firmama i kompanijama rasprodaje banatska zemlja? Hoćemo li ikada piti čistu vodu? Ima li Zrenjanin u Skupštini grada opoziciju ili “opoziciju”? Da li je u Zrenjaninu potpuno iščezao kulturni život – samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati da pronađemo odgovore.

Na Tribini će premijerno biti predstavljeno i Pismo za Vojvodinu Saše Jankovića – dokument koji najavljuje kako politiku tako i strateške pravce delovanja Pokreta slobodnih građana u Vojvodini. Takođe biće najavljen i početak rada Povereništva i kancelarije Pokreta slobodnih građana u Zrenjaninu i predstavljen Poverenik PSG za grad Zrenjanin, stoji u saopštenju Pokreta slobodnih građana Zrenjanin.