Zrenjanin- Velikom izložbom i podelom prigodnih nagrada za najbolje male umetnike, u zrenjaninskoj Savremenoj galeriji završen je projekat „Slikaonica“ koji je trajao od oktobra do decembra 2017. godine. Pokrovitelj događaja i partner u projektu bila je kompanija GOMEX.

-Na ovaj način, naša kompanija još jednom je pokazala izuzetan stepen društvene odgovornosti, ali i brige o mlađim naraštajima. Učešćem u projektu „Slikaonica“ deca su bila u prilici da se kreativno izraze, druže sa svojim vršnjacima i kroz crtež upoznaju svet oko sebe, bez potrebe da za to koriste računare, tablete i telefone. „Slikaonica“ je ujedno bila i dobra prilika da se najmlađima ukaže na važnost posećivanja ustanova kulture u Zrenjaninu za zdrav psihološki razvoj-rekao je Nedeljko Golušin, marketing menadžer kompanije GOMEX.

Na izložbi su prikazani radovi dece iz deset osnovnih škola grada Zrenjanina: „Dr Jovan Cvijić“, „Dositej Obradović“,“Sonja Marinković“,“Vuk Karadžić“,“Jovan Jovanović Zmaj“, „Žarko Zrenjanin“, „2. oktobar“, „Đura Jakšić“, „Petar Petrović Njegoš“ i Specijalne škole „9. maj“. Selekciju radova izvršio je akademski slikar Nenad Nedeljkov, a na otvaranju izložbe brojnim malim umetnicima obratili su se Jelica Milivojev i Dušan Radišić iz Savremene galerija i Nedeljko Golušin u ime kompanije GOMEX.