Zrenjaniin- Izložba radova Nikosa Arvanitidisa  „Uranjanje u krug“ biće otvorena u petak, 12. januara u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Period nastanka radova, koji će se predstaviti zrenjaninskoj publici, je od 2014. do 2017. Reč je o gravurama i slikama na metalu i instalacijama u prostoru. Njegove gravure i slike na metalu zasnivaju se na ikonografskoj tradiciji apstraktnog eksprezionizma i ideji o izražavanju unutrašnjih stanja i/ili osećanja u jednom singularnom, neponovljivom i kreativnom činu. Autor favorizuje kružnu formu kao polje intervencije i igre, sa kombinacijom amorfnih i geometrijskih oblika.

Nikos Arvanitidis je rođen u Novom Sadu, 1976. godine Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku grafika u klasi profesora Zorana Todorovića. 2009. godine magistrirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku grafike, sa magistarskom temom pod nazivom „Krug“, mentor: profesor Slobodan Knežević.

Autor, trenutno, radi kao vanredni profesor na odseku grafike Fakulteta umetnosti u Zvečanu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 26. januara.