Foto: draxlmaier.com

Zrenjanin- zaposleni u proizvodnji u DRÄXLMAIER-u u Zrenjaninu privremeno su prestali sa radom tokom predaje smene. Menadžment „DRÄXLMAIER Automotive“ pozvao je zaposlene na
razgovor i nakon potvrde spremnosti za pregovore radnici su se vratili na posao.

Prosečna zarada zaposlenih u proizvodnji u „DRÄXLMAIER Automotive“ je veća od prosečne zarade u Zrenjaninu. U prethodnom mesecu kompanija je najavila i da će plate u proizvodnji od decembra biti povećane za 13,29 odsto. „Još nismo dobili posebne žalbe i zahteve zaposlenih. U ovom trenutku prikupljamo informacije. Sledeće nedelje ćemo organizovati Okrugle stolove i
razgovore sa predstavnicima naših zaposlenih. Otvoreni smo za konstruktivan dijalog.“, rekao je Michael Wagner, generalni direktor DRÄXLMAIER Group Srbija.

Trenutno klijenti kompanije nisu primetno pogođeni i isporuke kupcu su osigurane. Kompanija želi da podnese predloge predstavnicima zaposlenih o načinu na koji poslovi u regionu mogu bitit dugoročno obezbeđeni. „DRÄXLMAIER želi sa zaposlenima da se dogovori o konkurentnim strukturama i merama. Glavni prioritet je dugoročno obezbediti budućnost lokacije u Zrenjaninu.“, nastavio je Michael Wagner, generalni direktor DRÄXLMAIER Group Srbija.

Kompanija treba da deluje na veoma složenom i konkurentnom tržištu u automobilskoj industriji i zato mora da ostane konkurentna. Shodno tome, sve ekonomske odluke moraju se donositi odgovorno i uz razumno povećanje plata. Menadžment poziva zaposlene i predstavnike sindikata na razgovore kako bi zajedno pronašli održivo rešenje u obostranom interesu.