Zrenjanin- Promocija knjige Dejana Patakija „Dva i po dečaka – Priče o roditeljstvu iz ugla jednog tate“ će biti održana u petak, 5. oktobra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Promocija počinje u 18 časova. Pored autora na promociji govori i Milica Velimirović, psiholog. Moderatorka je Sandra Zekić – novinarka Prve TV.

Knjiga je nastala kao zbir tekstova koji su se prvo pojavljivali na roditeljskom portalu Bebac a kasnije i na (Patakijevom) ličnom blogu. Knjiga je izbor tekstova u kojoj se opisuju roditeljske avanture i izazovi u odrastanju dva sina – Luke i Viktora, iz perspektive jednog tate. Tekstovi su iskreni, pisani tako da se svaki roditelj može prepoznati u opisanim situacijama. Knjiga nije uputstvo, više podrška za momente borbe protiv grčeva, rast zubića, prvih dana u vrtiću…Pataki piše o roditeljstvu iz ugla jednog tate, krajnje iskreno, ponekad duhovito.

Kao bloger i autor tekstova bio je  angažovan i od strane UNICEF-a za kampanju „Svaki trenutak je važan“. Knjiga je objavljenja  uz finansijsku pomoć porodica Miličić i Krasić – naših proslavljenih sportista i roditelja. Uvod u knjizi je napisao Marko Dražić iz redakcije NJUZ-a, dok su reči podrške potpisali Slađana Crvenkov patronažna sestra, Danka Todorović školica za trudnice Mamim san i Maja Tadić Simonović ex-urednica portala Bebac.

 

Promocija ima i humanitarni karakter jer deo novca od prodaje knjige će biti namenjen kupovini stvari za odeljenje hematologije i onkologije u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, zbog toga što tamo dane i noći provode superheroji i njihovi roditelji – kako se navodi i na koricama knjige.

 

Više o knjizi na: http://patakblog.com/